Десислава Атанасова: Не мисля, че в БСП има по-ярка личност от Станишев

Снимка: Архив

Неправилно е да се твърди, че ГЕРБ се опитва да измести темата от проблемите, които имаме в държавата и със скандалите през последните седмици, с разговора за Европа - предстоят избори за Европейски парламент. Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова по БНР.

„В ЕП, ЕК, Съвета на министрите, се вземат важните за всяка държава-член на ЕС решения. Българските граждани си даваме сметка, че решенията в Европа не са просто някакъв различен процес от решенията, които се вземат във всяка държава-членка. Международното право и решенията на ЕП било чрез директиви или еврорегламенти, са задължителни за страните-членки. Това не са процеси, отдалечени от ежедневието на всеки един гражданин на държава-член на ЕС. Дебатът трябва да бъде за европейските политики!. В това оставащо време – по-малко от два месеца до евроизборите - е хубаво да чуем предложенията на всяка от политическите партии“.

Атанасова коментира и прогнозите на социолози, че на евроизборите ще има висока избирателната активност именно заради вътрешнополитическите скандали и прогнозната подкрепа за партиите:

„Аз ще бъда доволна, ако има висока избирателна активност и осъзнаване на българските граждани колко е важен техният вот, без значение за какви избори става въпрос. В кампанията може би ще се чуят най-важните послания, които всяка листа ще отправи към своите избиратели. Предполагам, че към средата на май биха могли с някаква точност да се измерят електоралните нагласи. Смятам, че към този момент е твърде рано. Не всички партии са представили своите листи, а това има огромно значение за избирателите“.

Сергей Станишев официално не е включен в листата, която ще предложи на пленума на БСП лидерът Корнелия Нинова. Атанасова заяви, че е изненадана от проектолистата на социалистите.

„Не мисля, че в БСП има по-ярка личност от президента на Партията на европейските социалисти, който дори може да гарантира приемственост между настоящите и новите избрани евродепутати, но това е тяхна работа. Във втори план визирам, че това лична вендета на Корнелия Нинова. Нинова беше заместник-министърът, уволнен от Сергей Станишев през 2007 година“.

Според нея оставките в ГЕРБ не са опит да се минимизират щетите от „апартаментгейт“, а „начин да се понесе отговорност“.

„ГЕРБ може да бъде сочена като единствената партия, която поема своята политическа отговорност без значение на каква цена. Това в никоя друга партия не се случва“, подчерта Атанасова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика