Десислава Радева се срещна с представители на „София прайд“

Представители на Организационния комитет на „София Прайд“ се срещнаха с г-жа Десислава Радева, съпругата на президента Румен Радев, съобщи сайтът на организацията.

„По време на срещата представихме на г-жа Радева всички аспекти на законодателната рамка, които пораждат неравно третиране на ЛГБТИ хората в България. Акцент в срещата бяха и целите на София Прайд и на ЛГБТИ движението у нас“, се казва в съобщението.

Примери от дейността на ЛГБТИ организациите, които са част от Организационния комитет на София Прайд, станаха повод да се направи извода, че пилотно въведените добри практики не водят до мащабна промяна в нагласите заради липсата на подкрепа от страна на институциите.

Г-жа Радева получи актуална информация за оттеглянето на Глобалния фонд за борба с ХИВ/СПИН от България и за състоянието на системата за превенция в момента.

Основното послание на срещата, с което и двете страни се съгласиха, е че преодоляването на стигмата на ЛГБТИ хората у нас ще се постигне чрез ефективен диалог между гражданите, изпълнителната и законодателната власти. За това ще допринесе и съвместната работа в широки коалиции.

Срещата протече в приятелска атмосфера, завършва съобщението.

Неотдавна Десислава Радева публикува статус във фейсбук, в който тя призова членовете на ЛГБТИ обществото да не преиграват. Статусът й предизвика вълна от коментари в социалните мрежи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Ми тя е първа дама на сите българи. Да сте мислиле като сте я избирале.

    1. Щом вчера в Германия разрешиха еднополовите бракове,следващите сме ние.Германия е водища в ЕС,а след Холандия през 2001 с Германия вече 14 страни от ЕС правят болшинство и очаквам най-накрая някой изявен нашенец да го оглави,а пък аз ще чакам следващия пол да бъде царевица,тъй като много я обичам.

  2. А и като чета горните коментари,в тях не виждам омраза,дискриминация,но имам чувството,че за тях несъгласните с тях заслужават доживотен затвор.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.