Десислава Танева: Не ме е страх от разпити, мога да обясня всяка политика

Снимка: Архив

Не се притеснявам, ако бъда извикана на разпит за сектор "Земеделие", мога да обясня всяка политика през изминалите две години. Това коментира министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева, пред журналисти на излизане от Министерски съвет, след като по-рано днес прокуратурата повдигна обвинение на колегата й в кабинета Николай Ненчев.

Във връзка с това как си обяснява, че прокуратура и следствие се занимават с правителството веднага след като подаден оставка Танева коментира: "В никакъв случай не мога да дам оценка за изпълнението на всеки човек на служебните му задължения, без значение те кого засягат. Не съм била част от тези системи, за да мога да дам оценка".

"Мога да дам оценка и мнение за сектор "Земеделие", това съм учила и работила и за това имам самочувствието за експертиза и мога да отстоявам позиция", допълни тя. Танева уточни, че всички институции без значение от правителствата и смяната им трябва да изпълняват задълженията си. "Така, както частният сектор в земеделието работи без значение какво е правителството, защото трябва да произведе и отгледа земеделската продукция", поясни тя.

На въпрос дали се притеснява, ако бъде разпитвана за сектор "Земеделие" Танева обясни: "Не, не се притеснявам. Мога да обясня в детайл всяка политика през тези две години, която сме направили. Мога да отчета и резултатите".

Земеделският министър в оставка уточни, че изпращаме една година с ръст във всички земеделски производства. "Рекорден ръст на пшеница в историята на България, за първи път ръст на плодове и зеленчуци, нещо, което до преди няколко години само говорихме", добави още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика