Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте Бойко Борисов на Балканската среща в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Детайлен отчет на Бюджет 2016 на Община Благоевград бе представен по време на публично обсъждане

Подробен отчет на бюджета за 2016 година на Община Благоевград бе представен днес пред представители на институции и граждани в зала 5 на административната сграда. Заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Христина Шопова, Зорница Кралева и председателят на Общински съвет Радослав Тасков докладваха в най-малки детайли изпълнението на Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2016 година, в това число усвоените средства по Оперативни програми за капиталови разходи и изпълнение на капиталовата програма, както и отчета за изпълнение на разходната част на бюджета.

По време на публичното обсъждане стана ясно, че общият размер на приходите по отчет за 2016г. са в размер на 52 840 252 лева, в това число местни и държавни приходи. Забелязва се, че през 2016 година проходите от имуществени данъци бележат умерени темпове на ръст с 9 % спрямо предходната година. Приходите от местни данъци са 6 836 447 лв. и бележат ръст спрямо 2015г.

Изпълнението на таксата за битови отпадъци за последните две години е много добро като през 2016 година спрямо планираните приходи изпълнението е 95 %. Трансферите за 2016 година от централния бюджет представляват 55 % от общинския бюджет при 51% през 2015г. През 2016 година Общината е получила общо 33 663 847 лева трансфери от централния бюджет.

Отчетните разходи по бюджета на община Благоевград са в размер на 52 840 252 лева за 2016г. Най- голям дял в общите разходи заемат средствата за „Образование“, които сформират 42 % от всички разходи. За общинската програма „Ин витро“ са изразходвани 197 хиляди лева и са подпомогнати 66 двойки с репродуктивни проблеми. По време на публичност обсъждане бяха презентирани резултатите от дейностите по ключови проекти на Община Благоевград, изградените обекти през миналата година, осъществените СМР дейности, както и постъпките за подобряване на условията в социалната сфера.

Подробният отчет на Бюджет 2016 е поместен на страницата на Община Благоевград www.blgmun.com в раздел Икономика. Той ще бъде подложен на гласуване на заседание на общински съвет в края на август. До тогава граждани и представители на институции могат да дават своите мнения и предложения, като ги входират в „Деловодство“ на Община Благоевград.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.