Детските градини в Благоевград с възможност да приемат по-голям брой деца

Общинските съветници в Благоевград приеха предложението на кмета д-р Атанас Камбитов за сформиране на първа и втора възрастови групи в общинските детски градини с по-голям брой деца от определения в нормативните документи, но не повече от 28. Целта е родителите да бъдат улеснени и да бъде удовлетворено желанието им за посещение на конкретно детско заведение. Към момента на територията на община Благоевград има 13 детски градини с 26 първи групи.

Анализи сочат, че в последната година се наблюдава тенденция за завръщане на млади семейства от чужбина с деца, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка. Към настоящия момент в детските градини на община Благоевград няма свободни места за прием, а в същото време има подадени молби от родители.

По тази причина беше прието предложението сформиране на трета и четвърта възрастови групи в общинските детски градини с по-голям брой деца от определения в нормативните документи, но не повече 30. С направените промени се цели да не бъде допуснато да остават деца извън детските заведения.

По време на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград бе приета и актуализиран списък със средищните училища в община Благоевград за 2017/2018 година. На територията на община Благоевград6 училища отговарят на изискванията и ще приемат 258 ученици от малките населени места.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.