Детски таблети предупреждават хлапетата да внимават

Скоро на българския пазар ще се предлагат детски таблети, които ще предупреждават хлапетата да внимават. Ако малкият потребител чете онлайн книга и започне да се разсейва, изскача малко човече, което го предупреждава да се контцентрира. Новите таблети ще дават възможност и за интерактивна игра, която прекъсва в определен момент и заставя малчуганите да правят  серия от физически упражнения и едва тогава тръгва наново.

Доказано е, че само след 3 месеца децата изправят стойката си, преодоляват гръбначните изкривявания и подобряват общото си физическо състояние , посочи  Никита Георгиев, управител на компанията „Сухба –Европа, създала  новата интернет търсачка в света. Всъщност началото на „Сухва „ тръгва от руския Бил Гейтс -38-годишния Тохир Тухтаров от Казан. Новият международен проект набира все по-голяма популярност и от миналата година е включен в програмата „Закрила на децата от насилието в интернет „ на организацията „АИАПС” на ООН.

В превод от арабски „сухба” означава общност, добросъседство, приятелство. Целта на новата търсачка е да създаде безопасно виртуално пространство за децата с вградени филтри срещу порнография, насилие, терор и промиване на мозъци. Тя  е напълно безплатна , с изградена социална мрежа, месинджър .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България