Деца върнаха изгубен портфейл с пари

Възпитанички на СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен намериха изгубен дамски портфейл и потърсиха полицията, за да стигне той до собственичката му. Постъпката за пример е от сряда, а в четвъртък четвъртокласничките получили благодарствени грамоти за доблестното поведение от директора Валентина Тодорова.

Далия Великова и Мария Кондова попаднали на изгубената вещ, в която имало лични документи и пари по обяд на пешеходната алея между тяхното училище и съдедното. Обадили се веднага на телефон 112 и на място бил пратен полицейски екип. Полицаите пристигнали, а междувременно в района дошла и 58-годишната собственичка на портмонето, която установила липсата и се върнала по пътя, по който минала преди това. Децата й предали портмонето.

За ден още един портфейл е намерен и предаден днес на собственика му, съобщават от ОДМВР Шумен.
49-годишната шуменка Даниела Христова занесла в полицията мъжки портфейл с лични документи, кредитни, дебитни карти и над 500 лева. Намерила го на паркинг на пл. "Кристал" по мръкнало. Собственикът е издирен - 30-годишният Юджел Басри от село Загориче, който благодарил и споделил, че не е очаквал такава развръзка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право