Деца върнаха портфейл на шуменка, преди да разбере за загубата

Снимка СУ "Йоан Екзарх"

Трима доблестни ученици на СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен намериха портфейл в района на търговски комплекс в града и го върнаха на собственичката му още преди тя да разбере за загубата. Децата за пример са седмокласниците Михаил Еленков, Никола Дочев и Боян Живков, оповестява школото на фейсбук страницата си в сряда час след щастливата развръзка.

Тримата вървяли към училище, когато 13–годишният Михаил почти настъпил дамския портфейл, който бил на земята. В него имало около 100 лева, лични документи и дебитни карти. От прочита им ставало ясно, че са собственост на местна жителка.

Заедно момчетата взели решение да потърсят собственичката и нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си, съобщават от гимназията. Минути след намирането на портфейла децата срещнали учителя Николай Карев и той се свързал с ОД на МВР-Шумен.

На място пристигнал полицейски служител и самата собственичка на портфейла, развълнувана и радостна от щастливия развой на нещата. Тя споделила, че дори не е разбрала как и къде е загубила портфейла. Почерпила децата и им благодарила за доблестната постъпка и гражданската позиция.

Коментари

Задължително поле