Деца изработиха картички за горски

Четвъртокласници от Шумен изработиха над 40 коледни картички, за да поздравят с тях всички дирекции на Природни паркове в страната и горските служители. Децата са от двата клуба „Природни науки“ към СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Това е поредна инициатива на клубовете, горските педагози от Природен парк „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие.

С малчуганите вече са проведени няколко урока за гората, а при последната съвместна среща учениците научиха кои са природните паркове в България, в кои региони на страната се намират и каква е дейността им.

Изработените картички вече пътуват към адресатите си, ще стигнат и до Изпълнителната агенция по горите и институциите, които са свързани с опазването на горите и дивата природа.

Горските педагози благодарят на четвъртокласниците и техните ръководители за проявената сръчност. Децата получиха подарък календар със снимки на защитените хищни птици в природните паркове на България.

През последните два месеца над 450 деца са участвали в уроците „Зима в гората“, които се проведоха в различни уилища и детски градини в Шумен, Нови пазар и Смядово, съобщават от ПП "Шуменско плато".

Коментари

Задължително поле