Деца стават библиотекари и изследователи

В Деня на детето 1 юни община Шумен организира забавления за малки и големи празнуващи, а двама късметлии ще спечелят велосипеди от две томболи.

Празникът стартира в 9 часа с инициативата "Библиотекар за един ден" в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров". Деца поемат функциите на библиотекарите и те ще обслужват своите връстници. След час в "Младежкия дом" пък, ще се завърти безплатно филма "Смърфовете".

%d1%88%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bdПак от 10 часа в алеите на Градската градина на Шумен Общинският детски комплекс организира всевъзможни ателиета - за изработване на бижута, маски, оригами, засаждане на цветя, по бодиарт и рисунка върху асфалт. В градината ще има спортни игри - футбол на малки врати, слалом с велосипеди, стрийтбол, слалом с ролери, дартс, карате и айкидо, шахмат и теглене на автомобил. Сцена на талантите ще събере всички, които могат да пеят, танцуват или рецитират. Община Шумен организира томбола за участниците и след 12,30 ч. ще бъде изтеглен печелившият билет с голямата награда - велосипед.

На 1 юни от 11.30 ч. в Танцувалната зала на Младежкия дом ще бъдат награждени и участниците в конкурса за есе и рисунка "Индустрията в моя регион". Той се организира от Химикотехнологичния и металургичен университет - София, Българската асоциация на металургичната индустрия под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов. Спонсор на проявата е "Алкомет" АД.

От 14 ч. започва интерактивната и много занимателна игра "Изследователи" на Паметника "Създатели на българската държава". Организатор е Общинското предприятие по туризъм, публични прояви и атракции. Целта на играта е да провокира интереса на деца и тийнейджъри към културно-историческото ни наследство и да обогати техните познания за българската история.

В 17,30 ч. парк "Студентски" става сцена на занимателни и спортни игри, а атракционите ще бъдат безплатни за децата на Шумен. В края на деня отново ще бъде организирана томбола с награди и още едно дете ще има възможност да спечели велосипед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България