Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

Деца твориха по улиците на Шумен

В Деня на Шумен, 11 май, градът се напълни с деца-творци. По традиция празникът е неучебен и занятията във всички школа се изчерпаха само с час по родолюбие, както и с издигане знамето на Шумен във всички училища и градини. После учениците имаха възможност да участват в творчески ателиета по целия бул.“Славянски“. Танцьорите от „Веселяче“ играха хора и увличаха минувачи в бързия ритъм, художници рисуваха на статитиви, хористите от „Бодра песен“ приканваха ентусиасти да им дирижират, най-малките рисуваха на асфалт. На откритата сцена на пл.“Освобождение“ също се вихреше истински купон, а пред сградата на община Шумен се заформи спортен празник от ентусиасти.

Преди това беше официалната част, когато бяха издигнати знамената на България, Европа и Шумен. Честта имаха бившия директор на математическата гимназия Ваньо Георгиев, абитуриентът Петър Ангелов и авторът на текста на химна на Шумен Антонин Горчев.

Кметът на Шумен Любомир Христов поздрави съгражданите си, а по-късно в зала 363 на общината се състоя тържествената сесия на Общинския съвет. Тя започна с молебен за здраве и поздравления от депутати от региона, областния управител проф.Стефан Желев и представители на политически сили в местния парламент.
На сесията бяха връчени Наградите на Шумен за изкуство и култура. Отличен за цялостно творчество е доц. Юрий Дачев, фотографът Ивайло Сакелариев заслужи награда в категорията „Фотография“, а художникът Румен Михайлов в раздел „Изобразително изкуство“. Проф. Христо Трендафилов получи званието Почетен гражданин на Шумен.

Празничната програма продължава с откриване на Международния фестивал Друмеви театрални празници „Нова българска драма“. Вечерта е празничния концерт на Поли Генова, с участието на госпъл формация „Менора“, Танцувално студио „Електра“, The Loud Dancers, Layout free run & parcour и хип-хоп група „Емоушън“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.