Де Ниро подкрепи протестите в САЩ, чувства се „подтиснат“ от победата на Тръмп

Робърт де Ниро

Робърт де Ниро изказа подкрепата си за протестите срещу избирането на Доналд Тръмп за президент и каза, че е „подтиснат“ от победата на милиардера, пише „Индипендънт“.

73-годишният актьор беше в Лос Анджелис на премиерата на новия си филм „Комендиантът“, където беше попитан как му се е отразила победата на Тръмп над противника му от демократическата партия Хилари Клинтън. „Как се чувствам ли? Много подтиснат“, кратко отговори на репортерите известният с лаконичността си „Разярен бик“.

"Трябва да изчакаме и да видим как ще тръгнат нещата и винаги да бъдем бдителни по отношение на новото правителство." Запитан дали смята, че протестите са подходящ отговор на резултата от изборите във вторник, той отговори: "Да, абсолютно, нещата не се правят така.."

Демонстранти излязоха по улиците в Маями, Лос Анджелис, Ню Йорк и други американски градове за трета поредна нощ в петък.

По-рано през деня, град в южната част на Италия, откъдето са бабата и дядото на Де Ниро, предложи на актьора възможност за спасение, ако реши да бяга. "Ако след разочарованието от Тръмп той иска да потърси убежище тук, ние сме готови да го посрещнем", каза Антонио Серио, кметът на Ферацано.

Де Ниро не беше мек в критиката си към Тръмп, описвайки го като "пънк", "прасе" и "идиот". "Бих искал да го ударя в лицето", каза той преди изборите. Но носителят на две награди Оскар каза пред Ей Би Си един ден след победата на Тръмп: "Не мога да направя, в момента той е президент и аз трябва да уважавам тази длъжност".

Коментари

Задължително поле