Джан Яман най-после става Сандокан

Джан Яман най-после ще развърти сабята на „тигъра на южните морета“.

Започват снимките на сериала за „Тигъра на южните морета“

На брега на Тиренско море е построена тихоокеанска английска колония от XIX-ти век

Снимат от края на април в южната италианска област Калабрия 

След продължило три години очакване известният турски актьор Джан Яман най-после ще развърти сабята на „тигъра на южните морета“ – добрия пират Сандокан. Защото в края на април в южната италианска област Калабрия ще започнат снимките на отдавна рекламирания едноименен сериал по историческия приключенски роман „Сандокан“ на италианския писател Емилио Салгари. Той е роден във Верона през 1862 г. и умира в Торино през 1911 г., а „малайзийският Робин Худ и Дон Жуан“, както някои литературни критици наричат главния герой на прочутата сага, се вихри през втората половин на XIX-ти век в азиатската английска колония Лабуан и моретата около нея.

Но сега лентата ще се върти в „италианско копие“ на Лабуан, което вече е построено в индустриалната зона на намиращия се на брега на Тиренско море калабрийски град Ламеция Терме. Снимки, разбира се, ще има и във вътрешността на красивата южноиталианска област, където все още могат да бъдат прекосени зони, напомнящи за джунглата, примерно на Малайзия. Много от сцените ще бъдт заснети и във водната шир от двете страни на Калабрия и някои близки острови. Вероятно за по-голяма автентичност на сериала, екипът ще бъде командирован и в южните морета, миещи бреговете на Бруней, Малайзия и Индонезия.

„Сандокан“ е страхотен развлекателен проект, който ще накара зрителите да мечтаят, като ги отведе в далечни, девствени и незамърсени светове“ – обясни на пресконференция Лука Бернабей – главен изпълнителен директор на продуциращата лентата компания „Лукс Видео“. „Сериалът премина през дълъг процес на развитие - каза още известният актьор, режисьор и продуцент, - който ни позволи да адаптираме емблематичната сага на Емилио Салгари в международен телевизионен сериал с изключително съвременни черти." Запитан от репортер дали новата тв-адаптация на „Сандокан“ ще устои на конкуренцията на заснетия през 1974 г. и пожънал огромен успех едноименен сериал в главната роля с митичния Кабир Беди, Лука Бернабей отговори накратко: „Ще ми го кажете вие след година!“

Доколкото до Джан Яман – бъдещият Сандокан, той дойде в Италия през януари 2021 г. и подписа договор за участие в сериала. Различни организационни проблеми обаче отложиха снимките, ама това сякаш направи добро на известния турски актьор. По простата причина, че той бе поканен да участва в бързо спретната полицейска сапунка, в която изигра доста добре италианско ченге с турска майка. Тази роля му позволи също така да усъвършенства и езика на Данте, който любимецът на милиони жени по света е учил в Италианския колеж в Истанбул.

Но черешката върху тортата на дългия престой на Джан Яман на Апенините през 2021 и 2022 г. се казва Дилета Леота. Тя е пищната тв-водеща, която вече няколко години мокри сънищата на италианците. А турският красавец я приласка бързо, бързо и дори се заговори за сватба. За добро или за зло, но до нея не се стигна и после Дилета роди дъщеричка от  известен германски вратар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица