Джан Яман - секссимволът от турските саги

Екранният Албатрос от “Свободен дух” не можа да понесе славата и стана за посмешище

Екранните Санем и Джан ще се оженят и народят челяд

Успехът на сериала “Свободен дух”/“Ранна птица” в Турция и страните, в които вече е излъчен, превърна водещия актьор Джан Яман в новия секссимвол в южната ни съседка. Високият му рейтинг се дължи главно на женската аудитория, която и без друго е основният консуматор на сериали. За сметка на не толкова убедителната му актьорска игра, на преден план изпъква стругованото му сексапилно тяло, колкото и самият Джан упорито да се съпротивлява срещу подобни мнения.

По всичко изглежда актьорът не можа да преживее внезапно връхлетялата го световна слава и започна да демонстрира дразнещо самочувствие. Тези дни отново се зашумя около името на Джан Яман. Поводът е негово скандално интервю пред вестник “Хюриет”, в което демонстрира абсолютно самодоволство и твърди, че високото либидо на актьорите определя успеха на един сериал.

Джан казва, че успехът на “Свободен дух” се дължи до голяма степен на факта, че той и екранната му партньорка Демет Йоздемир дали максимума от себе си, за да убедят публиката в екранната си любов.

Държи се скандално в Испания

В същия момент в социалните мрежи се появи откъс от телевизионно предаване, в което Джан Яман участва в Мадрид. Присъстваща в студиото зрителка, която изразява възхищение към актьора, го пита дали е истински човек. В отговор, Джан Яман є казва: “Ако искате, да отидем в съседната стая, за да ви докажа, че съм от плът и кръв!”

Колеги на Яман публично изразиха възмущението си от неговото нафукано поведение и го набедиха, че е станал жертва на звездна треска и не може да понесе тежестта на популярността. Фарук Тургут, продуцент на сериала “Свободен дух”, който трябваше да започне нов сериал с Джан Яман, не остана встрани от скандала и обяви, че снимките на новия проект, които трябваше да почнат през идния февруари се отлагат, докато страстите около Джан Яман не утихнат.

Фарук Тургут дори посъветва актьора да се скрие от публичното пространство, докато възстанови репутацията си. И Джан замина за другия край на света - в далечна Бразилия, където го посрещат много по-добре от журналистите в родината му.

През януари влиза в казармата

Всъщност през януари Джан Яман влиза в казармата за един месец, а през февруари, заради отложения сериал, ще замине за Италия, където ще участва в телевизионно риалити шоу.

Последното интервю на Джан Яман за “Хюриет” обаче буквално взриви турските социални мрежи. В него актьорът отрича твърденията, че си купува фенове. “Ако купя 2 хиляди души, ще са ми необходими 3 милиона евро. Ако съм милионер, по-скоро бих купил телевизионен канал”, коментира с надменност Джан Яман.

Джан остава непреклонен и отново заявява, че именно “Свободен дух” бил първият турски сериал, покорил испанската публика. Турските зрители бяха възмутени и му напомниха, че няма техен проект, които да е преодолял рекордите по гледаемост на “Великолепният век” и “Пепел от рози” в чужбина. “Явно мениджърите на Джан неправилно са го уведомили, поставяйки го в неловко положение”, коментират в социалните мрежи.

Фука се с повече последователи от Хавиер Бардем

Журналистът от “Хюриет” пита Джан и за срещата му с носителя на “Оскар” Хавиер Бардем в Испания. Звездата от сериала “Свободен дух” каза, че Хавиер се заинтересувал от него и решил да му връчи наградата на своята асоциация. На въпроса кой от двамата е истинската звезда - той или господин Бардем, Джан отговаря: “Любопитно е, че не турската, а испанската преса написа, че Хавиер Бардем се е срещнал с Джан Яман. Влязох в неговия инстаграм и видях, че има 300 хиляди абонати. Аз имам много повече. Но не подчертавам това, за да кажа, че съм по-добър!”

Този отговор предизвика смях сред турската общественост и много зрители призоваха Джан да е по-скромен и да не измерва успеха по брой последователи в Instagram, сравнявайки се с испанския актьор, който е известен в целия свят.

Подигравките към напомпаното его на актьора не спират и как ще се отрази това на бъдещата му кариера, все още не е известно.

Гадже му изневери с Чаатай Улусой

Джан Яман се изказва с пренебрежение и към Чаатай Улусой. По този повод турски журналисти интервюираха бившата любовница на Джан - Бестемсу Йоздемир. Разбира се, основният въпрос към актрисата беше как се отнася към изявлението на Джан Яман, че високото либидо на актьорите определя успеха на един сериал. Както се очакваше, хубавицата се изказа остро срещу бившия си любовник, на което, вероятно, журналистите разчитаха. “Не съм съгласна с думите на този господин, но не искам да коментирам думите му. Тази ситуация е обидна за жените. Това е неговият избор и неговият характер...”, каза актрисата.

Ситуацията е особено деликатна, тъй като Бестемсу Йоздемир изневери на Джан тъкмо с Чаатай Улусой, докато се снимаха в сериала “Вътрешен човек”.

И Демет Йоздемир скочи срещу него

След поредица от публични гафове на Джан Яман, екранната му партньорка от “Свободен дух” Демет Йодемир също скочи срещу него. Чрез мениджъра си тя настоя актьорът да не споменава повече името є в медиите. В противен случай Демет предупреди, че ще предприеме действия и ще го съди.

Демет Йоздемир направи това предупреждение към Джан Яман, след като в свое интервю той заяви, че двамата са имали любовна афера, докато са се снимали в “Свободен дух”, и затова проектът бил успешен.

По време на излъчването на сериала Джан Яман и Демет Йоздемир упорито отричаха слуховете за роман, твърдейки, че са само добри приятели.

Междувременно тук му е мястото да издадем, че в края на турския сериал “Свободен дух”, който сега българските зрители гледат всеки делничен ден от 18 часа по bTV, екранните Санем Айдън и Джан Дивит ще се оженят и народят челяд.

Инак, ако Джан Яман бе по-скромен и по-талантлив като актьор, би имал шанса да направи световна кариера с физиката и хубостта си, с които природата го е надарила. Актьорът е учил в италианския лицей в Истанбул, а след това заминава по програма за обмен на студенти в САЩ, завършва право там и има собствена адвокатска кантора в Истанбул, в която делата сега се движат от негови подчинени. Така че, ако в актьорството котка му мине път, той може да се върне към професията си на правист.

Коментари

Задължително поле