Наследничката на Меркел в ХДС предложи оставката си като партиен лидер

Повече пари за винени проекти след 2020 г.

„Хидрострой“ с акт за нарушение заради почистването на коритото на река Вит край Боаза

Обявиха извънредно положение на Тасос и в Кавала

Купуваме половината от виното, което пием Намалява производството на бутилки със защитено наименование за произход

Европарламентът оцени „изцяло положително“ изслушването на Мария Габриел Италия иска тя да отговаря и за културата

На ход е родният фен

Лекар от Свищов предложи брак на съученичка в юбилеен школски алманах Книгата „55 + вдъхновяващи истории“ е издадена за 55-годишнината на СУ „Николай Катранов“ в крайдунавския град

Президентът Радев се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

Стево Пендаровски в Белград: ЕС не трябва да изоставя Западните Балкани

Асоциацията на прокурорите: Недопустимо е съдии да осъществяват натиск в процедурата за избор на главен прокурор

Румънски ученици правят възстановка на Освобождението

Путин обезпокоен от космическото въоръжаване на НАТО

Виктор Орбан: „Фидес“ може да напусне ЕНП

Министър Кирилов: Няма правен мотив кандидатурата на Гешев да се прати към Конституционния съд

“Джентълмените” поругаха националния ни химн Те ли са пример за европейско поведение?

Драги ми албионци, по-скоро излезте от ЕС

След евроквалификацията между България и Англия в понеделник, настъпи време разделно за българския футбол, дали е за добро, или не, предстои да разберем. Една друга тема обаче зае основно място в повечето спортни издания в България и Европа – расизмът. Всички скочиха срещу България, особено медиите на Острова. Започнаха да валят какви ли не обидни епитети срещу страната ни. Да, грозната проява на 20-ина голобради лумпена не бива да остава безнаказана и те не би трябвало повече да помиришат стадион.

Но да олицетворяваш цялата държава с тези примати не е справедливо. И тук идва въпросът за английските фенове. Тези „джентълмени“, които насред София си позволиха да освиркват и оскверняват националния химн на България.

Защо налудничавият премиер на Великобритания Борис Джонсън не коментира тяхното поведение, а веднага нападна българите? Това ли е лицето на поданиците на Нейно Величество Елизабет II? Тези английски фенове, които целия ден преди мача се наливаха с алкохол в центъра на града и се сбиха помежду си, а един от тях прекали с наркотиците и почина. Те ли са пример за европейско поведение? Не мисля.

Тези високи моралисти изпочупиха заведения в София и си тръгнаха безнаказано, пеейки своите песни. Тези мили островитяни си позволиха да заплашват, че ще изпочупят всичко по пътя си, ако не бъдат допуснати пияни на стадиона. Същите тези фенове преди няколко дни показаха „величественото“ си поведение и в Прага, трошейки местните бирарии.

Всъщност, редки са случаите, в които пътуващите английски фенове не са проявили своята смиреност и благ нрав. Същото важи и за „безценните“ английски туристи, които впечатляват с „изисканото“ си поведение по заведенията на Слънчев бряг. Затова бих отправил една лична молба: Драги ми албионци, моля ви час по-скоро да излезете от Европейския съюз, за да избивате футболните си (и не само) комплекси в собствената ви родина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.