Джибри превърнаха пенсионер в пътен нарушител

 

Пенсионер от шуменското село Градище се качи да шофира колата си пиян, с отнета книжка и без регистрационни табели, защото трябвало да закара джибри за изваряване до съседно село. Това обяснил А.А./73г./ пред слисани полицаи, които го забелязали да се движи в участъка между селата Белокопитово и Градище. Към 15 часа в събота автопатрулният екип мернал край тях да минава кола "Мицубиши Спейс Рънър" с липсваща предна табела.

Помислили, че я е загубил, но после видяли, че липсва и задната, и веднага го последвали. Настигнали го на входа на Градище и шофьорът доброволно излязъл и отсякъл "Знам защо ме спирате!". Даже си признал, че е на две чаши вино. Дрегът ги отчел като 1,15 промила алкохол.

Пенсионерът не могъл да представи шофьорска книжка, защото тя му била отнета след като бил хванат преди време пак да кара пил. Затова и регистрацията на автомобила била прекратена. Шофьорът искрено се разкайвал пред униформените, защото поредната санкция ще излезе много по-скъпо от оползотворените джибри.

За извършено престъпление е образувано бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право