Джокович се изравни със Сампрас

September 9, 2018 - 2018 US Open Men's Singles Champion Novak Djokovic.

Новак Джокович е новият член на топ 3 в историята на мъжкия тенис. Сърбинът се изравни с американската легенда Пийт Сампрас на третото място по титли от Големия шлем. Джокера спечели 14-ия си трофей с третия си триумф на Ю Ес Оупън и вече е на 3 зад Рафаел Надал и на 6 от рекордьора Роджър Федерер.

Ноле завърши мисията на Флашинг Медоус с чиста, макар и е толкова лесна победа над Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) на финала – 6:3, 7:6 (4), 6:3.

Пийт е мой идол, обичам гозаяви Джокович след успеха. - Аз пък съм част от поколение на истински легенди. Преди десет години бих казал, че не съм толкова щастлив да играя в една ера с Федерер и Надал. Но сега съм благодарен за това. Съперничеството с тях ме направи това, което съм в момента.“

Тактиката на шампиона срещу Кулата от Тандил беше перфектнависоко темпо с бързи разигравания и умело насочен ретур, който с парираше мощния сервис на 198-сантиметровия аржентинец. Победата изстреля сърбина отново на върха в друга историческа биткапо спечелени пари от наградни фондове. Само за триумфа в Ню Йорк той ще получи 3,8 милиона долара, с което заработените му в кариерата станаха $119,1 млн. Така Федерер с неговите $117,5 млн. остана на второ място. Дел Потро пък изрази увереност, че Ноле може да надмине и титлите на Маестрото.

Защо не? Та той спечели две само тази годиназаяви аржентинецът. - Ако има човек, който закслужавада го направи, това е той. Здрав е и има страхотен екип. Надявам и той, и Роджър, и Рафа още дълги години да ни радват на Големия шлем.“

Първа титла в кариерата си пък спечели родната надежда Адриан Андреев. 17-годишният българин и британският му партньор Антон Матушевич станаха шампиони на двойки в юношеския турнир. На финала двамата надиграха с 6:4, 2:6, 10:8 представителите на домакините Емилио Нава и Аксел Нефве. Титлата е втора за България от Флашинг Медоус сред триумфа на Григор Димитров в юношеските сингъли от 2008-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт