Джошуа и Кингпин тренирали Кличко за Кобрата

British boxer Anthony Joshua (L) and Wladimir Klitschko of the Ukraine face during a press conference in Cologne, western Germany, on February 16, 2017. Joshua and Klitschko are scheduled to meet at Wembley Stadium, London on April 29, 2017. / AFP PHOTO / dpa / Roland Weihrauch / Germany OUT

Следващата събота Антъни Джошуа и Владимир Кличко ще се изправят един срещу друг в мач за 3 шампионски пояса на „Уембли“, но двамата и преди са се срещали на ринга. Британецът разказа, че е бил спаринг-партньор на бившия шампион преди мача му с Кубрат Пулев в Хамбург през 2014 г.

„Той беше непобедим шампион, но и ставаше въпрос просто за спаринг, така че тогава нямах какво да доказвам на ринга“, спомни си Джошуа.

Любопитно е, че в екипа спаринг-партньор на украинеца е бил и Кевин Джонсън-Кингпин, който ден преди битката на „Уембли“ ще излезе срещу Кобрата в „Арена Армеец“. Кличко обаче още тогава усетил силата на британеца.

„Беше спаринг, но и двамата се хвърляхме здраво - призна той. - Антъни е много атлетичен, още тогава го усетих. Не успях да вкарам най-добрите си удари тогава.“

Друг бивш шампион - Тайсън Фюри - пък отново нападна Джошуа, като го нарече „щангистче“ и „хартиен шампион“. Освен това Циганския крал се закани да се върне и да го постави на място. „Оправи се първо с тази кучка Кличко и после ще дойда да ти дам урок!“, написа Фюри в социалните мрежи.

Коментари

Задължително поле