Джош Хартнет не иска да е сърцеразбивач

Актьорът даде рядко интервю и говори за семейството си

Джош Хартнет даде дълго интервю за Variety, в което разказа как промяната във възгледите му е повлияла на избора на роли и че за него семейството вече е на първо място. Актьорът рядко общува с пресата и предпочита да води затворен начин на живот.

Хартнет каза, че не му е лесно както да влезе в дадена роля, така и да излезе от нея - полага също толкова усилия. Според актьора сега семейството определя живота му, а не филмовите роли: „Имам невероятни приятели, страхотно семейство, имам деца и те не се интересуват какво правя на работа.“

С какъвто и проект да се заеме Джош Хартнет сега, фокусът му е върху семейството. Но когато беше по-млад, мнението на другите не беше маловажно. Най-често е определян като "сърцеразбивач" заради ролите, които му дават, което е истинско предизвикателство за Джош: "Никога не съм имал намерение да бъда сърцеразбивач. Как да накарам хората да ме приемат на сериозно? Мислех си, че не съм достатъчно умен, за да го направя, защото бях толкова млад. Това ми повлия и трябваше да се боря." Хартнет отбеляза, че светът го вижда по начин, по който той смята за неправилен и иска да промени мнението на феновете си.

От 1998 г. до 2002 г. Джош често участва в запомнящи се филми като „Хелоуин 20 години по-късно“, „Срещи в парка“, „Холивудски ченгета“, „Обречени да умрат“ и „Пърл Харбър“. Впоследствие обаче актьорът напуска Холивуд, премества се в Англия със съпругата и децата си и става по-селективен в избора на роли.

45-годишният Хартнет отбеляза, че хората, с които работи, сега са по-важни за него от героите, които трябва да играе. Сред тях е Чарли Брукър, създателят на популярния сериал на Netflix „Черно огледало“. На Джош беше предложено да участва в шести сезон - в епизода "Отвъд морето", в центъра на който е историята на култа към Чарлз Менсън. Актьорът призна, че му е било трудно да го играе, защото има деца: „Беше ужасно да вляза в този образ, но това е единственият начин - да се правя на някой, трябва наистина да предам характера му. Понякога се налага да свиквам с нещо, което не искам.“

Малко се знае за личния живот на Джош Хартнет; той не споделя подробности с пресата. От 2004 до 2006 г. излиза със Скарлет Йохансон, след което има връзка с Риана. Сега той е женен за актрисата Тамзин Егертън, с която се среща от 2012 г. Кога точно се е състояла сватбата им (и дали изобщо се е състояла) не е известно. През 2015 г. се роди голямата им дъщеря, чието име не разкриват, а през 2017 г. се роди още една. През 2019 г. случайно стана известно, че имат трето дете, а Variete посочва, че двойката вече има четири деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица