Джуров с отличен старт на световното по бокс за младежи

Красимир Джуров се изстреля към втория кръг на световното първенство за младежи и девойки в Киелце, Полша. Родният европейски първенец показа стойностен бокс, движеше се много добре по ринга и с премерени действия отказа съпротивата на молдовеца Стефан Возняковски. Той бе посочен за победител с 5:0, въпреки че в началото дикторът в залата се обърка, съобщавайки името на съперника му.

Джуров започна много уверено и с перфектно пласирани комбинации от ляв и десен прав доминираше в първия рунд. Противникът му опита да промени това, като търсеше по-мощни удари във втората част. Те обаче бяха умело контрирани от българина, който продължи да увеличава дистанцията, като успя да вземе и центъра на ринга. Ключови се оказаха последните секунди, когато Красимир пласира перфектни контри и затвърди предимството си. В самия край на мача българинът още по-убедително контролираше действията на ринга и напълно заслужено се поздрави с победата с 5:0 гласа.

Във втория кръг Джуров ще се изправи срещу шотландеца Колин Керни, който почиваше на старта. Мачът е във вечерната сесия на 16 април, петък.

Ясен Радев допусна драматично поражение на старта в категория до 52 кг. Европейският шампион отстъпи в много здрав и оспорван двубой на представителя на Индия – Викаш в категория до 52 килограма.

Българският талант даде всичко от себе си, като започна много силно срещата. Той доминираше в първия рунд, който спечели категорично с 4:1 съдийски гласа. В последствие обаче Радев трудно се справяше с преодоляването на дистанцията, като допусна и някои неточности, които позволиха на индиеца да повярва, че може да измъкне победата. Нашият боксьор трябваше да компенсира известното ръстово предимство на съперника си, като търсеше влизанията в къса дистанция с десния си прав. За съжаление, в самия край на двубоя Викаш успя да убеди съдиите, че заслужава повече победата, вкарвайки няколко много точни леви и десни прави, за да може да се поздрави с успеха.

Георги Стоев (91 кг) сщо отпадна от индийски съперник - Гупта. Родният национал се хвърли смело, но не му достигна достатъчно точност и трябваше да се примири със загуба с 0:5 съдийски гласа.

Стоев изоставаше ръстово от съперника си, но компенсираше с много активни действия по ринга. Той скъсяваше дистанцията с комбинации с леви крошета и ъперкъти в тялото, комбинирани с десни прави в главата. Българинът хвърли много усилия, но те не бяха увенчани с успех от съдиите, които в първия рунд предпочетоха Гупта. Индиецът продължи да се възползва от ръстовия си аванс, което му позволи да вкара чисти попадения от дистанция, докато нашият национал търсеше начин да пробие с леви и десни прави, като в самия край отново се хвърли с всички сили, но за съжаление изоставането му стана значимо, губейки с 0:4. В решителния трети рунд Стоев опита да обърне нещата, но вече бе твърде късно и така той инкасира поражение на старта на световното първенство.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт