Джъстин Бийбър разбива класациите в САЩ с латино

Канадската поп сензация е в хитова серия още от 2015 г., когато се появи последният му албум Purpose.

Хитът на Луис Фонси и Деди Янки оглави редица класации в целия свят, а тази седмица влезе и в топ 10 на американското списание „Билборд“

Ремиксът чупи рекорди в Spotify

 

Канадската поп сензация Джъстин Бийбър изстреля актуалния хит на пуерториканците Луис Фонси и Деди Янки Despacito в топ 10 на музикалната класация на списание „Билборд“ благодарение на участието си в ремиксираната версия на парчето. Това е първата почти изцяло испанска песен от над 20 години насам, която да се изкачи толкова високо в най-престижната американска класация. Предишната латино песен с толкова голям успех в Щатите е „Макарена“ от 1996 г. Тя оглави „Билборд Хот 100“ за 14 последователни седмици и е седмият най-успешен проект в историята на списанието.

Въпреки че Despacito беше голям хит в Латинска Америка и някои части на Европа още преди включването на Джъстин Бийбър в песента, статистиката показва, че участието на тийнидола е увеличило интереса към проекта многократно. Официалният клип към дуета на Луис Фонси и Деди Янки има над 1 милиард и 100 милиона гледания, а аудиото към ремикса е с близо 100 милиона преглеждания за по-малко от две седмици.

Освен това Despacito се превърна в първата испанска песен, която оглави класацията Spotify Global Chart с рекордните си 25 милиона стриймвания за седем дни. В момента ремиксираната версия на испанския хит е най-продаваното парче в iTunes в над 30 държава, сред които САЩ, Канада, Испания, Италия, Франция, Австрия, Бразилия, Швеция, Швейцария, България и други. Сегашната пикова позиция на парчето в Щатите е номер 9, но благодарение на разрастващата си популярност специалистите прогнозират идната седмица да се изкачи до топ 5 и ако продължава да расте занапред, да се превърне в новата „Макарена“.

Грандиозният успех на Despacito е новост за изпълнители като Луис Фонси и Деди Янки, които досега не са достигали първото място в класация за продажби в толкова много държави, но не и за поп сензацията Джъстин Бийбър. Последният албум на канадеца Purpose бе четвъртата най-успешна компилация за 2015 г. с продажби над 3 милиона и произведе световните хитове What Do You Mean, Sorry и Love Yourself. С всичките си постижения Бийбър си заслужи 8 нови рекорда, които бяха поместени в Книгата на „Гинес“. Заедно със соловите си успехи Бийбър доминираше по радиостанциите в целия свят с колаборациите си Cold Water, Let Me Love You и Where Are You Now.

Коментари

Задължително поле