„Диада“ с награда на фестивала в Талин

В България филмът има вече над 30 000 зрители

Този уикенд вторият филм на Яна Титова получи поредно признание както от професионалистите, така и от публиката. „Диада“ бе отличен с голямата награда Grand Prix в категорията Just Film на един от 15-те най-реномирани кинофестивали в света – PÖFF Tallinn Black Nights Film Festival, който се провежда в естонската столица.

Наградата бе приета от Dr. Indrek Laul – почетен консул на България, а родната продукция е избрана за най-добрата от няколко десетки, включени в международната конкурсната програма в тази секция, като „филм, който е завладяващ, сърцераздирателен, но и говори за важността на нашите социални отговорности по отношение на възпитанието. Филм, който съчетава страхотен сценарий, чудесна режисура и актьори, които играят с цялото си сърце“.

„Диада“ продължава да се радва и на силен интерес от страна на публиката в киносалоните у нас. Само за 9 дни той събра 30 346 зрители, като през уикенда са го гледали 9 063. Преди него за уикенда се нарежда единствено дългоочакваното касово заглавие „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино