ДиКаприо прави римейк на пиянски шедьовър

Холивудската мегазвезда Леонардо ДиКаприо ще прави римейк на най-успешния европейски филм на годината - „Още по едно“, който преди дни спечели и „Оскар“ за чуждоезична продукция. Творбата на датския майстор Томас Винтерберг разказва за група приятели, които решават, че може да подобрят всички сфери на съществуването си ако през повечето време са приятно опиянени и поддържат умерен алкохолен градус в кръвта си. 

В главната роля е Мадс Микелсен, който се превърна в световна сензация с пиянския танц от финала на скандинавския хит.

Леонардо ДиКаприо и неговата компания Appian Way са взели правата и вече планират англоезична версия на „Още по едно“. Говори се, че ДиКаприо и Дженифър Дейвисън да бъдат продуценти, а парите ще дойдат от компаниите Endeavor Content и Makeready. 

Самият Томас Винтерберг, заедно със съавтора си сценарист Тобиас Линдхолм ще бъдат изпълнителни продуценти на римейка, заедно със Сиси Граум Йоргенсен и Каспър Дисинг. От изданието Deadline споделят, че за правата, закупени от Леонардо ДиКаприо, са наддавали още продуцентската компания на Джейк Джиленхол в партньорство със Studiocanal, The Picture Company и Елизабет Банкс, чиято компания пък е разчитала на подкрепата на Universal.

Това не е изненада. „Още по едно“ е истински вълнуващо откровение на човешкия разказ в стила на големия Винтерберг и с право се смята от мнозина за най-качественото и жизнеутвърждаващо филмово произведение за иначе изстрадалата кино година, ударена от пандемия и политическа коректност. 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино