Диксън не бил фантом, щял да строи мол и стадион за "Левски"

Представеният като нов инвеститор в „Левски” Джоузеф Диксън обяви на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов", че ще строи мол и нов стадион за „сините”. На брифинга трябваше да присъства и мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков, но той не се появи.

„От около шест месеца преговаряме. Това е най-голямата спортна марка в България. Състоянието на спорта в Източна Европа показва, че този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства не само в построяването на нов стадион, а и на търговски център. Причината за това е, че гледаме на тази инвестиция в дългосрочен план и този футболен клуб ще трябва да може сам да се издържа. Независимо дали аз съм собственик, или е някой друг, искам получаваме средства, без да е необходимо инвеститор да влага непрестанно пари. Не представлявам никого”, заяви Диксън.

„Причината да получа такава значителна доза финансиране са успешни проекти, които съм имал в САЩ. Именно оттам са готови да ме подкрепят финансово. Трябва да може клубът да се самоиздържа. Американските финансови институции няма да дадат 250 милиона долара за проект, в който ще се инвестира, без да се знае кой стои зад него. Вече съм представил необходимата банкова гаранция", допълни бизнесменът.

Той добави, че Станимир Стоилов е първият избор за треньор на "Левски".

На няколко пъти обаче Диксън не пожела да отговори на въпросите на журналистите кой стои зад него, кои са неговите потенциални партньори в издръжката на клуба и кога ще станат публични имената им. Той обяви, че сделката по придобиването може да пропадне, ако наруши молбата им за "конфиденциалност".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ