Димитър Ганев сменя Спас Русев в „Левски“

 

Димитър Ганев ще бъде новият силен човек в „Левски“. Един от собствениците на „Националната лотария“ ще оглави „сините“, а това трябва да се случи на 6 март, когато е предвидено Общо събрание на клуба, съобщава „Спортал“. Тогава трябва да се официализира смяната на властта на стадион „Георги Аспарухов“ и Спас Русев да предаде клуба на новите ръководители. Така Ганев ще заеме най-високото място в йерархията, а негова дясна ръка да бъде брат му Милен. Именно те, заедно с Васил Божков ще осигуряват и голяма част от бюджета на 26-кратните шампиони. Първата им задача е свързана със задълженията, застрашаващи лиценза за евротурнирите през лятото. За целта столичният гранд трябва да плати близо 2 млн. лева към НАП, бивши футболисти и други клубове.

В петък от „Герена“ обявиха промени в Управителния съвет на клуба. В него влязоха Ели Шопова, Найден Димитров и Павел Колев. Последният вече започна работа като изпълнителен директор на „Левски“. Шопова ще представлява Васил Божков в клуба, а Найден Димитров – братята Ганеви.

През следващите седмици се очакват редица промени по горните етажи в „Левски“. По всяка вероятност Даниел Боримиров няма да продължи да бъде шеф на школата, а Кирил Вангелов ще сдаде поста главен скаут на „сините“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ