Димитър Главчев: Управленското мнозинство върви добре

Коалицията на управляващото мнозинство върви добре, каза депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Димитър Главчев пред БНТ. „Скърцането“ в парламента по думите на военния министър Каракачанов според Главчев се дължи на опитите на БСП да пренесе вътрешнопартийните си проблеми. Главчев заяви, че правителството прави всичко възможно да прави бързи крачки в реформите.

Доколкото са възможни с оглед на ситуацията, правим бързи крачки в реформите, заяви Главчев.

Не смятам, че вниманието към България е само във връзка с Европредседателството, заяви Димитър Главчев. Според бившия председател на НС отдавна от чужбина се показва положителна оценка към България. „След края на председателството ще продължим по същата посока“, допълни той.

„Няма друга посока за България. Колкото по-бързо вървим, толкова по-добре.“, коментира Главчев.

Според него съдебната реформа е в ход, макар и да е „стъпка по стъпка“.

„Скърцането“ в парламента, което се вижда по медиите, е в резултат на пресянето на вътрешнопартийни проблеми на БСП, заяви Главчев. Според него такива „деструктивни практики“ не носят на никого политически дивидент.

„Кой ще каже, че България не е най-бедната членка на ЕС? Че няма корупция? Тази атака може да я осъществява всеки. Въпросът е да има ефективно противодействие на корупцията и намаляване на бедността - каквито резултати всъщност има.“, коментира той.

Коалиционното споразумение с Обединените патриоти се спазва точка по точка, увери Главчев и добави, че при внасянето на общ Закон за вероизповеданията с БСП и ДПС, от ГЕРБ търсят максимално широк политически консенсус, тъй като темата е важна.

„Предполага се, че с тях можем да се разберем, щом сме в управляващото мнозинство. Затова търсим по-широка политическа подкрепа и смятам, че вероизповеданията е такава тема, в която трябва да се търси политически консенсус.“, коментира още Главчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика