Директорът на пловдивската полиция: Кметът на Стамболийски е извикан за обяснения и не е арестуван

Няма категорично политически арест.  Това коментира пред журналисти старши комисар Васил Костадинов, директор на областната дирекция на МВР в Пловдив, по повод на проверките и снемането на обяснения от кмета на Стамболийски Георги Мараджиев.

По думите му разработката се води повече от шест месеца в отдел "Икономическа полиция". Претърсвания и изземвания са извършени в още две области в страната, отдалечени от Пловдив, допълни Костадинов. По думите му претърсванията са свързани с разследването, а не с Мараджиев.

Вчера служители на "Икономическа полиция" в Пловдив извършваха проверки във фирмата на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев. Той е бил извикан в полицията за обяснения и не е арестуван.

От 13 септември тази година полицията активно работи с Окръжната прокуратура и са провеждани няколкократни съвещания на тази тема, коментира Костадинов. Той бе категоричен, че всички действия са планирани предварително. Образувано е следствено дело, защото тази категория длъжностни лица се разследват по този начин, обясни комисарят. Той уточни, че голяма част от извършените претърсвания и изземвания вчера са станали след предварителни разрешения на Окръжен съд - Пловдив.  Работата по случая продължава. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право