Директорът на "Рила": Снимачният екип на Discovery Channel е бил информиран за забраните в парка

Проверяват се трима служители на парка, които са наблюдавали процеса на заснемане и ще се установи дали и те не са нарушители

„Снимачният екип е бил предупреден какво може и какво не може да прави в парка. Издали сме индивидуален административен акт, в който са посочени всички забрани. Въпреки това, те са нарушили правилата", заяви пред Нова телевизия директорът на Национален парк „Рила” Красимир Андонов.

От продукцията заявиха, че всичките им действия са били под контрола на служители на парка. Директорът на защитената територия подчерта, че е разговарял с подчинените си, които придружавали снимачния екип, и те са категорични, че пред очите им Беър Грилс и Дерек Хъф нито са палили огън, нито са ловили жаби и още по-малко са плували в езерата. „Предполагам, че самите кадри са заснети в период извън регламентирания за заснемане на филма. Имало е трима служители, които са наблюдавали процеса на заснемане и след проверка ще се установи дали и те не са нарушители", допълни Андонов. По думите му е възможно Беър Грилс и партньорът му да са замърсили езерото, тъй като са влезли във водата с раниците си.

„След като има нарушение, трябва да има и глоба. Преди известно време имаше хоро в езерото „Бъбрека". Наложена е глоба, но тя все още не е платена. Ако това не се случи, ще предприемем мерки чрез НАП. Тепърва предстои да се прецени какъв ще бъде размерът на санкцията, която трябва да плати екипът на Discovery Channel”, каза още Красимир Андонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България