Директор на гимназия с обвинение за подкуп от 5000 лева

Рушветът бил да не се вдига арендата за земя на училището

Разследват и посредник при даването на парите

Директорът на гимназия “Васил Левски” в Ихтиман Димитър Бонев вече е с повдигнато обвинение за подкуп. Както “Труд” писа, бившият кмет на града бе арестуван, след като на 27 декември взел 5000 лева от арендатор на земя.

От окръжна прокуратура-София съобщиха, че обвинение е повдигнато и на посредник при искането и получаването на парите. Димитър Бонев взел сумата на 27 декември край бившето ТКЗС в града. Малко след това се качил в колата си и антимафиоти от ГДБОП го арестували. Парите му били дадени, за да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през фeвруари 2015 г. между учебното заведение и фирма. С постановление на прокурор директорът на гимназията “Васил Левски” и посредникът са задържани за срок до 72 часа.

Разследващи разказаха, че Бонев бил разследван няколко месеца след сигнала за искания подкуп. Гимназията, в която се изучавало и селско стопанство, има ниви в землището на Ихтиман. Те се отдават по наем на арендатори и на тях учениците провеждат практически занятия.

Коментари

Задължително поле