Дмитрий Песков: Москва ще съди за новия украински президент по делата му

Снимка: Архив

В Москва ще съдим за новия президент на Украйна по делата му, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава TACC.

„За победителя в президентските избори в Украйна Владимир Зеленски и възможностите за работа с него може да се съди само по конкретни дела“, подчертава той. Песков добави, че Русия зачита избора, направен от гражданите на Украйна в гласуването за новия президент на страната, но припомня за проблемите с легитимността на този процес.

„Москва уважава избора на украинския народ, особено след като той е толкова очевиден. В същото време легитимността на тези избори бе поставена под въпрос, след като три милиона граждани на Украйна, живеещи в Руската федерация, не бяха допуснати да гласуват“, припомни Песков.

Според него все още е рано да се очакват поздравления държавния глава Владимир Путин към Зеленски за победата му на изборите, тъй като все още не са обявени окончателните резултати.

Украинската ЦИК е обработила 99% от бюлетините и победата на комика Зеленски над Петро Порошенко е повече от категорична.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа