ДНР: Българските моряци на "Царевна" помолиха за хуманитарна помощ

Българските моряци от "Царевна", който е закотвен в пристанището на Мариупол, са получили хуманитарна помощ от външното министерство на Донецката народна република (ДНР), съобщи ведомството в канала си в Телеграм.

"На 11 май Министерството на външните работи на ДНР получи молба от българските граждани, останали в Мариупол, за съдействие за доставка на вода, храна и стоки от първа необходимост. Незабавно се справихме с това искане и днес, два дни след получаването му, доставихме всичко необходимо на борда", се казва в съобщението.

Вчера представители на ДНР са предали хуманитарна помощ на моряците на "Царевна".

"Фактът, че българското правителство буквално е изоставило своите моряци на произвола на съдбата, е не просто объркващ, а направо възмутителен за позицията на страната. Многократно се опитвахме да се свържем с българското външно министерство, за да обсъдим подробностите по евакуацията на моряците, но тези опити не доведоха до конструктивни резултати", коментират от министерството на външните работи на ДНР.

В съобщението си ведомството публикува и репортаж на телевизионния канал НТВ, чийто снимачен екип е посетил морското пристанище в Мариупол и е разговарял с чуждестранните моряци там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа