Добре дошли в ерата на „Реал“ (Мадрид)

„Добре дошли в ерата на „Реал“ (Мадрид)!“

С това заглавие „Марка“ отбеляза четвъртия трофей на „кралския клуб“, завоюван през 2017 година. Тимът на Зинедин Зидан е носител на Суперкупата на Испания за десети път в своята история. Това стана след успех с общ резултат 5:1 над големия съперник „Барселона“.

В нощта на сряда срещу четвъртък шампионът на Примера дивисион надигра за втори пореден път каталунците - този път с 2:0. Головете за столичния тим, който по-рано тази година спечели още Шампионската лига и Суперкупата на Европа, бяха дело на Карим Бензема и Марко Асенсио. Младокът впечатли със страхотно изпълнение от средна дистанция, а мощният му удар влетя под гредата на Марк-Андре тер Щеген.

„И двата ми гола в срещите с „Барселона“ бяха важни, но този на „Камп Ноу“ бе с по-голямо значение – обясни Асенсио след успеха. - Желанието ми е да играя повече.“

За мача на „Сантяго Бернабеу“ Зидан направи редица промени в стартовия състав в сравнение с първия двубой. Кристиано Роналдо изгледа двубоя от трибуните заради червения картон на „Камп Ноу“, а без него „Реал“ атакуващият вал на отбора бе изграден от Карим Бензема, Гарет Бейл, Иско, Асенсио и Лукас Васкес.

„Играхме много интензивно и сме щастливи, че прибавяме още един трофей във витрината си този сезон – обяви френският специалист. - Добре е, че стартираме сезона по този начин, но сме наясно, че кампанията ще бъде тежка. Завършихме един цикъл със спечелената Суперкупа и започваме друг.“

Дербито не бе подминато и от дежурните изблици на нерви като и този път в епицентъра бе Серхио Рамос. Капитанът на „Реал“ успя да вбеси Лионел Меси, след като посегна да му подаде топката при спряла игра, аржентинецът пожела да я вземе, а Рамос я хвърли зад гърба му. Лео не сдържа нервите си и напсува бранителя, а това бе уловено от камерите.

След поражението от „Барселона“ побързаха да успокоят своите фенове, че са близо до финализиране на сделките с трансферните цели Фелипе Коутиньо от „Ливърпул“ и Осман Дембеле от „Борусия“ (Дортмунд).

„Наясно сме, че трябва да подсилим състава си и в следващите дни ще продължим работата си по този въпрос – обяви генералният мениджър на тима Пеп Сегура. - Все по-близо сме до привличането и на Коутиньо, и на Дембеле. Продължаваме да водим преговори, но докато всичко не е финализирано, не мога да кажа нищо повече. Надяваме се, че все пак те ще облекат екипа на „Барса“.“

Според медиите в Испания дуото ще коства на клуба внушителните 200 млн. евро.

Този уикенд „Барселона“ стартира сезона в Примера дивисион с домакинство на „Бетис“. Под въпрос са двама основни играчи на тима - защитникът Жерар Пике и нападателят Луис Суарес, след като получиха различни контузии при визитата на „Реал“.

Вчера те преминаха обстойни медицински прегледи, след които трябваше да стане ясно колко време ще продължи възстановяването им.

„Пари Сен Жермен“ опита да се подиграе на „Барселона“. С последния съдийски сигнал в своя официален профил в туитър френският клуб пусна снимка на смеещия се Неймар. Заради „кражбата на века“, както наричат в Каталуния трансфера на бразилеца, „Барса“ иска да прави алианс срещу ПСЖ. Неймар пък каза, че няма да плаче от раздялата с испанския гранд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят