Добре се развиват търговските паркове

Наемите на столичния бул. “Витоша” са около 50 евро/кв. м на месец.

Откриват магазини за евтини стоки

34 евро за кв. м в мол

Търговските паркове в страната се развиват много бързо, интересът от страна на търговците към тях е много голям и затова за някои от тях се планира разширяване на площите, пише в анализ на консултантска компания на пазара на имоти. Общият обем площи в търговски паркове в столицата е над 66,3 хил. кв. м, разпределени в три парка.

По отношение на модерните търговски центрове в София предлагането се запазва на 390,6 хил. кв. м. Свободните площи са около 6%. Свободните площи на столичния бул. “Витоша” нарастват от 10% на 12%.

При месечните наеми на първокласни локации в търговските центрове, на бул. “Витоша” и в търговски паркове няма съществено промяна. Те са съответно 34 евро/кв. м, 50 евро/кв. м и 10 евро/кв. м.

Интересът на инвеститорите ще бъде насочен предимно към търговски паркове, прогнозират консултантите. Най-много нови магазини се очаква да открият компании, които предлагат стоки на ниски цени. Сред причините за това е насочването на купувачите към по-евтини стоки заради инфлацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти