Доброволци от „Хана Проджект“ преобразиха Вътрешно отделение на болницата в Свищов

Американската организация реализира за шеста година доброволчески инициативи в града

Вътрешно отделение на МБАЛ „Димитър Павлович” в Свиощов бе ремонтирано от членове на американската неправителствена организация „Хана Проджект”.

За три дни групата от 4 жени и 5 мъже успяха да боядисат цялото отделение, да ремонтират и подновят осветителните тела, както и да нанесат новото обзавеждане, което също е дарение от организацията. Дарението се състои от 15 нови болнични легла, с нови матраци, протектори за предпазване на матраците, и по два комплекта нови чаршафи, възглавници и шалтета за новите и всички останали легла в отделението, които са общо25.

Ръководител на групата от доброволци отново бе американецът Дерън Уокър, който успешно се справя с тази задача вече в няколко благотворителни акции на „Хана Проджект”. Под негово ръководство през 2016 година бе изцяло подновено Детско отделение на свищовската болница, а през 2017 бе променен обликът на двора на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града.

За да се срещне лично с хората дарили доброволно своя труд и да им благодари за положените усилия, кметът на Свищов Генчо Генчев ги посети във Вътрешно отделение, където те приключваха с ремонтните дейности. Градоначалникът изрази специални благодарности към тях и към семейство Лидия и Тим Отри, които за пореден път се отзоваха и съдействаха за реализирането на нещо стойностно и благородно в Свищов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони