Домашен арест за бившия член на Комисията по хазарта Пламен Георгиев

Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев беше пуснат под домашен арест. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд, съобщи БГНЕС.

Георгиев, заедно с още един член на Комисията - Тодор Марков, който се намира под домашен арест, е обвинен за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков.

Срещу хазартния бос са повдигнати общо 11 обвинения, сред които за ръководене на ОПР, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп и др.

Състав на съда днес отмени протоколно определение на Специализирания наказателен съд, с което бе оставено без уважение искането на обвиняемия Пламен Георгиев за изменение на мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека такава, като вместо това измени мярката му от "задържане под стража" в мярка за неотклонение "домашен арест".

Апелативният специализиран наказателен съд прие, че от момента на задържането на обвиняемия 8 февруари до настоящия момент не е надградена доказателствената маса по обвинението за престъпление по чл. 321 от НК, а именно участие в организирана престъпна група, както и не е прецизирано обвинението по чл. 282, ал. 2 от НК на същия обвиняем.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев е с мярка за неотклонение задържане под стража от средата на месец февруари.

На последното заседание апелативните магистрати заявиха, че от писмените доказателства по делото е видно, че има съпричастност към престъпната деятелност по отношение на Пламен Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право