Домашен арест за украинеца, обвинен за катастрофата с четири жертви на Хаинбоаз

29-годишният украински гражданин, обвиняем за катастрофата на Хаинбоаз, при която загинаха баба и дядо и двете им внучета , е с по-лека мярка за неотклонение - домашен арест, предава БТВ. Решението за това е на Апелативния съд в Пловдив, където защитата на украинеца обжалва решението на Старозагорския окръжен съд, според което 29-годишният Виктор бе с постоянно задържане под стража.

На 4 октомври на Прохода на републиката, между град Гурково и село Пчелиново, при челен удар живота си загубиха 57-годишният Николай, съпругата му Татяна, и двете им внучета - Йоанна и Николай на 5 и на 15 години. Според резултатите от огледа, колата на украинеца е навлязла в насрещното движение и така се е стигнало до катастрофата.

29-годишният Виктор е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Ако бъде признат за виновен, наказанието е между 3 и 15 години лишаване от свобода. Украинският гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България. Той е инженер, има семейство и осеммесечно бебе.

Апелативните магистрати прецениха, че по делото има данни за обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършването на деянието в което е обвинен. Според тях, няма данни за опасност да се укрие, както и да извърши престъпление, тъй като украинският граждани е с чисто съдебно минало, постоянен адрес в България, и е трудово ангажиран. Решението на Апелативния съд е окончателно.

Коментари

Задължително поле