Домашни средства при висока температура

До 38,5 не предприемайте нищо

Повишената температура е естествена защитна реакция на организма, посредством която той се опитва да унищожи болестотворния причинител на инфекцията. Затова специалисти препоръчват да не предприемаме мерки за свалянето ѝ, преди тя да надвиши 38,5 градуса, колкото и зле да се чувстваме. Все пак идва момент, в който температурата може да бъде опасна, особено за малките деца, които лесно се обезводняват и могат да получат гърч. Тогава вече трябва да вземем мерки за свалянето ѝ.

Яйчен белтък

Отделете белтъците на 2-3 яйца, разбийте ги за минута и накиснете тънка кърпа или марля в тях. Увийте добре ходилата и обуйте чорапи. Когато кърпите изсъхнат и станат топли, ги подменете с нови. Повтаряйте, докато температурата се понижи.

Ябълков оцет

Накиснете няколко компреса в разреден ябълков оцет (1 част оцет и 2 части вода) и след това ги поставете върху челото и корема, може и да се увият около стъпалата. Потапяйте компресите периодично отново в разтвора.

Картоф

Нарежете няколко резена сурови картофи и ги накиснете в оцет за 10 минути. След това легнете, поставете резените на челото и поставете влажна кърпа върху тях. Нужни са около 20 минути, за да настъпи резултат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве