„Домина“ с премиера по Epic Drama

Действието в сериала се развива по времето на Гай Цезар Август

“Домина” е нов исторически сериал с премиера този месец по Epic Drama. Действието се развива по времето на Гай Цезар Август, но е разказано през невероятната история на неговата трета съпруга - Ливия Друзила, която пренаписва правилата за това какво може да очаква едно момиче от живота, и се издига до една от най-влиятелните жени в света.

Заснет в Рим, “Домина” следва живота на Ливия от момента на нейната първа женитба, нейното заточение и връщането ѝ в Рим, докато се стреми да си върне всичко, което ѝ е откраднато. Прави го брилянтно, като се омъжва за човека, който я е ограбил. Но си създава доживотен враг в лицето на жената, която измества веднага след развода ѝ - Скрибония, която никога не е далеч от Ливия, тъй като носи детето на Гай.

Преди да навърши трийсет, Ливия си е върнала собствеността, статуса и дори много повече. Нейният обичан баща обаче е загинал, защитавайки Републиката - срещу сегашния й съпруг, Гай. Ливия скоро открива, че не е достатъчно само да придобиеш власт; трябва да умееш да я задържиш, когато всички останали също я искат.

Наследството, на което Ливия се надява, е един от нейните синове да вземе властта след смъртта на Гай и да възстанови Републиката, като върне управлението отново на Сената. Това е обещанието, което тя е дала на своя баща. Това е и тайната, която Гай никога няма да научи. За да постигне целта си, Ливия трябва да е сигурна, че пътят пред синовете ѝ Тиберий и Друз е разчистен.

Ролята на Ливия Друзила е изиграна от Каша Смутнияк. Каша е начело на международен актьорски състав, в който участват още Матю Макнълти в ролята на Гай, император Август; Клер Форлани като Октавия, сестрата на Гай; Кристин Ботъмли в ролята на Скрибония, втората жена на Гай и смъртен враг на Ливия; Бен Бат като Агрипа, приятел на Гай от детството и генерал.

В поддържащите роли ще видим и ирландския актьор Лиъм Кънингам, известен на българските зрители най-вече като Давос от „Game of Thrones“, както и младата актриса от украински произход – Юлия Бол. Сериалът е създаден от Саймън Бърк и е режисиран от Дейвид Еванс.  “Домина” е с премиера по Epic Drama в понеделник, 19 февруари от 22:00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали