Доналд Тръмп вече има нова любима медия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп си е намерил нов любим телевизионен канал – One America News Network, твърдят американските медии като отбелязват, че държавният глава е публикувал в Туитър критика срещу доскорошния си любимец Fox, информира Канал 3.

На 7 август Тръмп написа в Туитър: "Да гледам фалшивите новини на CNN е по-добре, отколкото да гледам Шепърд Смит в шоуто с най-нисък рейтинг по Fox News. Всъщност, когато мога, превключвам на OANN!"

Това е вторият туит за OANN на президента през този ден. Преди това Доналд Тръмп разкритикува материал на телевизията за стрелеца от Охайо, в който се твърди, че той е подкрепял кандидати на Демократите.

След като Тръмп обяви официално развода си с Fox News в Туитър, президентът отново използва социалната мрежа, за да обясни намеренията си: "Трябва да търсим нов канал за новини. Fox News вече не работи за нас", каза Тръмп

Отчуждаването между Доналд Тръмп и Fox News започна след злополучното отнемане на акредитацията за Белия дом на журналист от CNN Джим Акоста. Тогава много медии застанаха зад CNN, включително и най-големият му конкурент Fox News.

Шефът на Фокс Джей Уолъс заяви, че е естествено да застане на страната на свободата на словото и че акредитациите никога не трябва да се използват като оръжие. За Тръмп това беше предателство. В момента много коментатори си задават въпроса какви ще са последиците от тази раздяла.

Дни по-късно, Тръмп пише: "Поздравления на OANN за страхотната работа и за големия скок на рейтингите". Любовта очевидно е взаимна, защото от канала му отговарят: "Благодарим ви, г-н президент". А американските медии се питат, откъде президентът знае и какви доказателства има за "големия скок на рейтингите". Още повече, че платформата на канала е далеч от тази на Fox News, а официалните рейтинги сочат, че гледаемостта й е под тази на канала за тенис.

Кабелната мрежа OANN (One America News Network) е създадена през 2013 г. от калифорнийския мултимилионер Робърт Херинг и е неговият любим медиен проект. Този канал стои близо до дясното крило на Републиканската партия. OANN е платен канал с ограничен обхват и може да се приема само в Калифорния и Вашингтон.

Коментари

Задължително поле