Доналд Тръмп и Ким Чен-ун подписаха всеобхватен съвместен документ

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун подписаха съвместен документ, предаде TACC. Двамата са благодарили един на друг за успешното провеждане на срещата на върха в Сингапур.

По думите на американския президент, подписаният документ е многостранен. „Подписахме много важен документ. Достатъчно всеобхватен. И двамата се радваме на честта да го подпишем“, подчерта Тръмп.

Същевременно президентът на САЩ обеща „много бързо“ да бъде започнат процес за по-нататъшното развитие на отношенията между Вашингтон и Пхенян, като добави, че двете страни „ще впечатлят с резултатите, които успеят да постигнат“.

„Отношенията между САЩ и Северна Корея ще се различават от тези, които имаха до този момент“, увери Тръмп. Той заяви, че е готов да покани Ким Чен-ун в Белия дом.

Лидерът на Пхенян заяви от своя страна, че светът ще стане свидетел на големи промени след срещата на върха. „Светът ще види велики промени. Искам да благодаря на президента Тръмп за това, че срещата се състоя“, подчерта Ким Чен-ун.

Коментари

Задължително поле