Доналд Тръмп: Никога няма да можем да заличим болката от 11-ти септември (СНИМКИ и ВИДЕО)

Не можем да заличим болката или да върнем стореното зло, но можем да предложим цялата си подкрепа и преданост. С тези думи американският президент Доналд Тръмп се обърна към семействата на загиналите в атентата срещу Световния търговски център в Ню Йорк през 2001 г., навръх 18-ата годишнина от трагедията.

Държавният глава говори за собственото си преживяване, като разказа, че е "видял вторият самолет да върви с огромна скорост" и още тогава е знаел, че "светът никога повече няма да бъде същият“.

Тръмп посочи пред събралото се множество, че само ден по-късно е "слязъл на кота нула" в Ню Йорк, за да помогне на службите за реагиране.

"Сърцето на американския патриот само укрепва по-силно в моменти на бедствие", заяви Тръмп и добави, че "врагът не може да отслаби духа на американския народ".

Тръмп обяви, че американски военни са щурмували талибаните в Афганистан. "През последните четири дни американските военнослужещи удариха врага по-силно от всеки друг удар, който той е понесъл и ще продължат да го правят“, обясни президентът на САЩ.

Ню Йорк отбеляза черната дата 11 септември още през нощта, пускайки два лъча светлина на мястото, където преди трагедията се издигаха двете кули на Световния търговски център.

Коментари

Задължително поле