Доналд Тръмп: САЩ не желаят да влизат в ролята на полицаи в Близкия изток

Снимка: Архив

САЩ не желаят да влизат в ролята на полицаи в Близкия изток, подчерта държавният глава на страната Доналд Тръмп в коментар в социалната мрежа Туитър за решението на Вашингтон да изтегли военнослужещите си от Сирия .

„Искат ли САЩ да бъдат полицаи в Близкия изток, без да получават нищо, но да губят ценни животи и трилиони долари за защита на други, които в почти всички случаи не ценят това, което правим? Искаме да бъдем там завинаги? Време е други да се борят“, написа американският президент.

Тръмп защити и решението си да обяви победа над "Ислямска държава" и изцяло да изтегли американските войски от Сирия, като каза, че изпълнява свое предизборно обещание.

"Напускането на Сирия не беше изненада. Водил съм кампания за това години наред, а преди шест месеца, когато съвсем публично заявих, че искам да го направя, се съгласих да остана още известно време. Русия, Иран, Сирия и други са местният враг на ИД. Ние вършехме тяхната работа. Време е да се върнем у дома и да се възстановим. Да направим Америка отново велика", написа Тръмп в Туитър.

Коментари

Задължително поле