Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Дончев: Оставката на правителството не е еднолично решение на премиера

Снимка: Архив

Оставката на правителството не е еднолично решение на премиера и е обсъдена от министрите. Това заяви пред БНР вицепремиерът в оставка Томислав Дончев,

“В политиката освен аритметиката и парламентарната политика, имат значение и други неща, като подкрепата, която чувстваш, моралното право да управляваш. Винаги сме се съобразявали и с тях. Когато е очевидно, че нямаш пълната подкрепа, губиш правото да управляваш. Не бива да се крепи само на това, че удържаш парламентарни позиции. Имаше обсъждане, не си спомням да е имало гласуване. Премиерът беше категоричен. Нито един политик, още по-малко държавник, има правото да се обижда на гражданите. Това е нелепо. Не може да има обида. Очевидно има белези, че това, което правим, не е докрай правилното или не се оценява по начина, по който очакваме. Моралът повелява да се оттеглим.”

Дончев допуска, че водената досега политика не се възприема от хората като докрай правилна. Това, според него, е част от причините за неуспеха на президентските избори. Дончев посочи като друга причина късното издигане на кандидатурата на Цецка Цачева. Негативен ефект, по думите му, е оказало и включването на Кристалина Георгиева в надпреварата за ООН.

“От днешна гледна точка безспорно е нанесло щета. Все пак да припомня, че никой не е бил толкова глупав и безумен, за да си причинява подобен негатив. Водили сме се единствено от намерението България да има шанс за под-добро представяне в състезанието, но очевидно не е довело до резултата, който сме очаквали. Подведоха ни.”

Томислав Дончев очаква предсрочните избори за парламент да бъдат в края на март или в началото на април. По повод проектобюджета той смята, че трябва да се инвестира повече в отбраната.

“Аз съм за увеличаване на пенсиите, дори минималната да не е 300, а да е 500 лв. В същото време в тази сложна ситуация, в която се намираме, трябва да мислим четири-пет години напред. Светът се тресе. Имаме редица геополитически рискове и колкото да е недолюбван един подобен разход, категорично трябва да инвестираме повече в сектора на отбраната”, допълни още вицепремиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. “че никой не е бил толкова глупав и безумен, за да си причинява подобен негатив. ” – вероятно не става дума за глупoст или грешка на боко, а просто за шопски манталитет и тънки сметки…

Отговорете