Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

До момента българските екипи в Македония са отводнили над 60 къщи, предстои днес да отводнят още 4

Българските спасители в Македония продължават спасителната акция след наводненията. До момента българските екипи са отводнили над 60 къщи, предстои днес да отводнят още 4. Това каза за „Фокус“ експертът в звено „Аварийно-спасителна дейност“ към Дирекция „Сигурност“ на Столичната община Красимир Димитров.

По думите му ситуацията в Македония вече се нормализира, създадена и добра организация за справяне с последствията от бедствието.

„Дойдоха много доброволци, които започнаха да помагат на хората да си почистят къщите, а и нивото на водата спадна, така че няма никакъв проблем за населението, освен да си почистят“, увери Димитров. Той добави, че има достатъчно количество храна и вода за населението. „Проблемът е, че няма ток и храната не може да се сготви. Раздават се постоянно помощи, вчера бяха раздавани и обувки“, обясни експертът.

Красимир Димитров каза още, че българските спасителни екипи ще останат в Македония до петък. Той коментира, че македонските им колеги ще се справят с нанесените щети и посочи, че много от местните хора се опитват сами да се справят с проблема.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.