До 119 дни вдигат полицейски участък в Хитрино

Стартират ремонти за 17 млн.лв. по инфраструктурата

Първа копка на нов Полицейски участък беше направена в понеделник в шуменската община Хитрино. До 119 дни строителят е поел ангажимент да вдигне двуетажната сграда, каза кметът Нуридин Исмаил. Взривът от влаковата композиция на 16 декември 2016 г. срути и опожари старата база на униформените. До момента полицейските служители работят в пригодени за тях помещения в Младежкия дом в селото.

"Искам да благодаря на ръководството на община Хитрино за проявеното разбиране за това, че моите служители ще работят в по-добра среда", каза при старта на градежа шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим. 10-те служители от Полицейския участък отговарят за реда в общините Хитрино и Венец.

Новата база ще струва 560 000 лв. с ДДС, отпуснати с министерско постановление дни след инцидента.

Държавата отпусна общо 5 млн.лв. за възстановителни дейности. Отделно община Хитрино кандидатства и за евросредства, и ще реализира 12 проекта за близо 17 млн.лв. Вече е стартирало обновлението на сградата на Общината, започнала е и реконструкция на водопроводи, като след това ще се пристъпи към цялостно преасфалтиране на улиците и изграждане на нови тротоари. Предстои да започнат ремонти на Младежкия дом, Детската градина, да се изгради нов спортен терен за СУ"Д-р Петър Берон".

Кметът Исмаил подчерта, че към възстановяване на инфраструктурата се пристъпва след като вече са възстановени частните имоти. Няма нито забавяне, нито предизборни действия.

Както "Труд" писа, в Хитрино бяха вдигнати 23 нови къщи, а стотици домове бяха ремонтирани. "Радвам се, че в последно време спря търсенето на под вола теле спрямо възстановяването на частните имоти. Там сме почти към края. Нямам никакви притеснения, а имам интерес от проверките", каза кметът и според него до година и няколко месеца Хитрино ще стане кукла, както е обещал на премиера Бойко Борисов.

Коментари

Задължително поле