ДПС-съветник дарява за църква в Шуменско

Общинският съветник от ДПС-Шумен Сунай Садък ще дарява по 50 лв. всеки месец за градежа на църквата в шуменското село Вехтово. Той е подписал декларация-съгласие за ежемесечни удръжки от възнаграждението му за работата в местния парламент и го е входирал при председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев.

Същите декларации са изпратени на мейлите на останалите 40 общински съветници и ако желаят те могат да отделят лепта за храма. По думите му дори и 10-15 души да се отзоват, ще бъде успех.

Садък постави въпроса за даренията на последната сесия на Общинския съвет, когато стана ясно, че заплатите на местните парламентаристи се вдигат значително /ще получават 360 лв. само за участие в сесия, допълнително за комисии б.а./, но колегите му отклониха темата.

От години жителите на село Вехтово събират пари за нов храм и на Архангеловден м.г. строежът стартира с около 50 000 лв. Нужни са обаче над 130 000 лв., затова местните не спират да обхождат фирми и да търсят сърцати дарители.

Както "Труд" писа, случаят с църквата във Вехтово е емблематичен, защото от години за храм се ползва бивша кирпичена пивница с поставена камбана на покрива. Сградата вече е опасна и затова селото се е зарекло да вдигне нов храм на името на Св.Димитър.

Открита е банкова сметка:

Банка ДСК

BG58STSA93000021103918

STSABGSF

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони