Драгомир Стойнев: Кризата с „Олимпик" и сривът в Търговския регистър показват, че държавата е неподготвена

Снимка: Архив

„Когато ГЕРБ управляват, обикновено сме свидетели на парламентарни и политически политически кризи. Но тук вече говорим за криза на държавността". Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Драгомир Стойнев пред "Дарик". Той заяви, че това, което се случи през август със застрахователно дружество „Олимпик" и сривът в Търговския регистър показват липса на контрол и че държавата е неподготвена. Стойнев коментира, че това личи и по начина, по който се полага асфалтът върху пътищата, а това, за съжаление, е довело и до човешки жертви. „Тези случаи ясно показват, че институциите не си вършат работата, в държавата няма контрол и никой не може и не желае да понесе отговорност”, изтъкна той. Стойнев заяви, че от всички българи зависи- дали ще продължим този модел или ще искаме промяна.

„Ние, от „БСП за България", обикаляме страната, именно, за да разясним на хората „Визия за България" и да кажем- край на това порочно управление и на този модел”, категоричен бе социалистът. Той обясни, че представяното от левицата не е окончателният вариант на Визията. „Ние искаме да чуем мнението и предложенията на всички български граждани. Чрез този диалог ще начертаем нов път, по който България да върви”, каза още Драгомир Стойнев. Той обяви, че през следващата седмица народните представители от БСП ще обиколят три области – Велико Търново, Габрово и Търговище. „Няма да има община, която да не бъде посетена от народни представители от БСП”, добави Стойнев. Той обясни още, че левицата ще бъде в пленарна зала при вземането на важните решения за страната ни, като бюджета за 2019 г. например.

„Поискахме мнението на Конституционния съд за промените в Административнопроцесуалния кодекс, защото там има доста притеснителни текстове”, каза още Драгомир Стойнев. Той даде пример с това, че ако някой български гражданин атакува решение на администрацията, делата ще се гледат на тъмно, при закрити врати. „Отменя се и второто ниво на обжалване, а това противоречи на българската Конституция”, обясни още Стойнев. Помолен да коментира последните изявления на президента Радев, Драгомир Стойнев заяви, че президентската институция е независима и президентът го е доказал многократно. „Той не е президентът Плевнелиев, на който ГЕРБ му дърпаха конците. Румен Радев е президент, който милее за България и българския народ и е изцяло откровен. Ние нямаме проблеми с него”, категоричен бе зам.-председателят на ПГ на „БСП”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика