„Духът на поета“ от Стефан Цанев с премиера в Русе

Нова версия на познатата постановка.

Нов спектакъл поглежда към историята ни

Повече от 10 години се играе в Народния театър

В русенския театър премиерно бе представен спектакълът "Духът на поета" от Стефан Цанев. Режисьор е Ивайло Ненов ,а по думите му той не е исторически, но борави с исторически факти и личности. Това е история за Стефан Стамболов, Захарий Стоянов и Христо Ботев, в която сблъсъците на съвест, гордост и угризения раждат отчаяни действия. Това е история за тежестта на короната, за инфлацията на идеалите и олекването на човека.

"Публиката може да очаква един много силно въздействащ, емоционален и с интересен сюжет спектакъл, който за щастие, но и за съжаление е много актуален. С всичко, което се случва в момента, актуалността му се потвърждава с всеки нов ден", обясни още Ненов.  Директорът на Русенския театър Боян Иванов каза, че това е втора премиера за годината, а дебют на русенска сцена ще направи Борислав Апостолов. Пиесата се играе повече от 10 години в Народния театър в София.

"Искахме тази пиеса да я постави и Русенският театър. Една от причините е, че Стефан Цанев е свързан с Русе", обясни Ненов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура