Държавата може да прати допълнително служители за изборите в чужбина

Имаме възможност да командироваме допълнително служители в чужбина, които да спомогнат при струпването на повече избиратели. Това каза на брифинг в Министерски съвет служебният заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната ген. Стефан Янев. "Възможности за получаване на опашки има в Лондон, Турция и Германия", посочи той.

„Всички ангажименти за подготовката на изборите се изпълняват, както е планирано. На всички сигнали се обръща внимание. Реагира се на всякакви сигнали”, увери Янев. По думите му органите и съвместните екипи на МВР, прокуратурата и ДАНС работят съвместно, както на базата на създадения координационен механизъм и реагират на всякакви сигнали.

По думите му един от проблемите са огромният брой подадени заявления за гласуване в чужбина. „Те са в един сериозен процент повече от тези за президентските избори. Възможна е активността да е по-голяма", коментира вицепремиерът.

"Имаше разговор с посланика на Турция. Имаме уверението на турската страна, че ще бъдат проведени нормално изборите”, каза още той.

Друг момент по отношение на рисковете, които виждаме е възможното струпване на автобуси и други автомобили на границата с желаещи да гласуват и възможна активация на мигрантския поток в този период, посочи Стефан Янев. Отчетени са, взети са мерки, различните органи са в готовност да вземат и допълнителни мерки, ако се наложи.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика