Държавната поръчка във ВТУ е изпълнена на 97 %

Като повече от успешна бе отчетена кандидатстудентската кампания 2017 година от ръководството на ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий".

"Държавната поръчка е изпълнена на 97%, а за първи път в редовно обучение тя е по-висока, отколкото в задочно. Обяснението за това е, че ВТУ залага на специалности, които са приоритетно важни за държавата, но интересът към тях не е толкова силен", изтъкна ректорът на висшето учебно заведение проф.Христо Бонджолов.

Успешна се оказала идеята на ръководството за освобождаване от първа семестриална такса в 22 специалности, редовно обучение в приоритетните направления.

"Увеличава се интересът към платеното обучение. Записани са общо 453 студенти срещу заплащане. Една част от тях имат диплома за висше образование и искат второ такова. Други имат финансовата възможност и се обучават.На 4 декември предстои да се даде старт на акцията „Рано рани”. С нея се запазват места в една любима специалност или записване, ако кандидатите отговарят на условията", уточни заместник- ректорът по учебната част проф. Стоян Буров.

Той уточни, че местата се пазят до средата на юни 2018 г. По акция „Рано рани” ще се предложат около 40% от прогнозираните места по държавна поръчка. За първи път в акцията се включват и специалностите Право и Изящни изкуства. Една нова специалност е информационното брокерство и дигитални медии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование